Dit wil je zien: Japanse en Amerikaanse superrobots gaan met elkaar in gevecht

Eindelijk! Na drie jaar gaan we een echt gevecht tussen twee superrobots zien. Al in 2015 werkte een team van Amerikaanse ontwikkelaars aan zogenaamde MegaBots, een superrobot die moet gaan vechten met de Japanse Kuratas. In augustus is het eindelijk zo ver, kondigde MegaBots gisteren aan.

Kuratas is een robot van bijna vier meter hoog gemaakt door het Japanse bedrijf Suidobashi Heavy Industries. Het bedrijf MegaBots heeft een robot genaamd Mk. III gemaakt, die bijna vijf meter hoog is en 12 ton weegt. Hoe de robot er precies uitziet, wordt getoond in een nog te verschijnen video. In eerdere video’s kun je al wel delen van het apparaat zien.

Problemen met de locatie

Wanneer het grote gevecht tussen de twee robots precies plaatsvindt, is nog niet helemaal duidelijk. Het originele gevecht heeft flink wat vertraging opgelopen omdat de locatie waar het zou gebeuren uiteindelijk toch niet beschikbaar was. De nieuwe locatie wordt dan ook geheim gehouden. In de komende maanden komen we meer te weten over het gevecht zelf en de locatie.

Het uiteindelijke gevecht wordt uitgezonden op de YouTube en Facebook-kanalen van MegaBots en Suidobashi.