Synchroniseer je hartslag direct naar je smartphone met de Rhytm armband


Er staan ons de komende tijd weer een hele nieuwe range aan “appcessoires” te gebeuren. Want het mag intussen duidelijk zijn dat het “accessoire dat verbinding maakt met je smartphone” aan een fikse opmars bezig is. In dat rijtje valt de Rhytm hartslagmeter van Scosche zeker. De armband, die op de onderarm kan worden gedragen, meet je hartslag tijdens je workout en combineert die informatie met de hardware van je smartphone.

Erg uitgebreid is het device dus misschien niet, intussen zijn we gewend dat hardware meerdere signalen tegelijkertijd kan meten. Dat maakt de prijs van $99 een tikkeltje fors. In vergelijking met bijvoorbeeld de Basis is de armband ook absoluut geen fashion statement, maar de Rhytm is dan ook puur gericht op je work-out.

De kracht van Scosche’s hardware ligt hem dan ook in de software. De smartphone app oogt erg compleet en biedt je de mogelijkheid om  zelf “checkpoints” in te stellen en je voortgang over langere tijd te monitoren. Zelfs het bedienen van je muziek kan via de armband+app combinatie. Helaas nog geen integratie met Spotify… daar blijven we dan nog maar even reikhalzend naar uitkijken!