T-Mobile lanceert tv-streamingsdienst KNIPPR

De tijd dat tv-kijken gebonden was aan je televisietoestel en een abonnement bij een kabelmaatschappij ligt inmiddels achter ons. Steeds meer partijen bieden televisie-abonnementen aan inclusief een app voor streaming en het afgelopen jaar duiken ook de eerste tv-abonnementen op die enkel uit streaming bestaan. Zo heeft KPN Play en daar komt nu T-Mobile bij met KNIPPR.

Deze dienst startte een half jaar geleden als beta en is nu voor iedereen beschikbaar. Voor 11 euro per maand krijg je de beschikking over een basispakket met alle populaire zenders. Deze kun je vervolgens streamen op je smartphone, tablet en computer. Volgende maand worden Google Cast en AirPlay toegevoegd zodat je de streams ook makkelijk kunt bekijken je tv. Je kunt bij de dienst altijd terug naar het begin van een uitzending en alle programma’s zijn tot 7 dagen terug te kijken.

Losse zenders

Wat redelijk uniek is aan KNIPPR is dat je bovenop je basispakket zelf kunt kiezen welke extra zenders je wilt. Je neemt hierbij geen pakketten af, maar betaalt per zender. Zo kun je bijvoorbeeld Al Jazeera of TV 538 toevoegen aan je pakket voor een euro per maand. En voor twee euro per maand krijg je er RTL Telekids, RTL Lounge en RTL Crime. Het aantal extra zenders is helaas nog wel beperkt.

Abonnees kunnen hun pakket elke maand wijzigen en kunnen ook de hele dienst maandelijks opzeggen. Een abonnement bij T-Mobile is niet verplicht en de eerst maand is gratis.

Het is interessant om te zien hoe verschillende partijen bezig zijn om tv-diensten los aan te bieden als streamingdienst, waar het eerst altijd een dienst was die je afnam bij een internetabonnement. De vraag is wel of het op korte termijn een heel groot succes wordt. Veel mensen willen namelijk nog het liefst gewoon op de bank voor de tv zitten en zappen. Dat is bij apps met streams niet zo makkelijk.