T-Mobile start mogelijke prijsoorlog met ‘onbeperkt alles’-abonnement

T-Mobile heeft een geheel nieuw abonnement onthuld: Go Unlimited EU. Bijzonder aan dit abonnement is dat je voor 35 euro per maand onbeperkt de hoogste datasnelheid van de provider krijgt, onbeperkt kunt bellen en SMS’en in de EU en tot zestig dagen onbeperkt kunt internetten in de EU. Het is het eerste abonnement in Nederland dat al deze diensten onbeperkt aanbied.

Met Go Unlimited EU kun je dus zoveel naar je muziek luisteren, video’s streamen en gamen als je wilt op je mobiel. “Mobiel internet is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. En hoewel de landelijke beschikbaarheid van snel internet ons nu de mogelijkheid biedt het overal en altijd te gebruiken, voelen mensen zich nog altijd beperkt. En dat is storend”, vertelt Martin Knauer, CEO a.i. van T-Mobile, over de beweegreden achter het nieuwe abonnement.

Concurrentie

Volgens T-Mobile zelf is het nieuwe abonnement niet alleen concurrentie voor andere providers, maar ook voor wifi. “Waarom zou je jezelf beperken tot wifi wanneer je bijvoorbeeld Game of Thrones, voetbal, schaatsen, The Voice, Grey’s Anatomy of Suits onbeperkt op je smartphone of tablet kunt kijken? Wifi heeft er een geduchte concurrent bij. Voor deze prijs hoeft niemand zich nog zorgen te maken over zijn of haar dataverbruik, of gebruik te maken van trage wifi-verbindingen. Ik weet zeker dat veel van onze klanten nu eerder geneigd zullen zijn om internet via 4G te gebruiken. Zowel thuis als op kantoor.”

Maar ook providers zullen hun plannen aan gaan passen, nu er voor het eerst een dergelijk abonnement op de markt is. De kans is immers groot dat dit veel klanten gaat trekken, wat betekent dat er veel overgestapt wordt. Om hun eigen klanten te behouden, zullen andere aanbieders hun prijzen ook moeten verlagen of met een concurrerend abonnement moeten komen. En daarmee kan een echte prijzenslag worden uitgelokt.

Abonnement

Bij Go Unlimited EU krijg je dagelijks 5 GB aan internet, wat je ook nog eens gratis en onbeperkt kunt blijven ophogen met 1 GB per keer. Op deze manier kun je dus onbeperkt internetten, maar niet ’s nachts via je mobiele verbinding oneindig veel torrents downloaden. Misbruik wordt dus voorkomen door de dagelijkse limiet.

Ook kun je onbeperkt bellen in de gehele EU, zonder dat je extra hoeft te betalen als je het veel gebruikt. Hetzelfde geldt voor het internet. Tot 60 dagen per jaar heb je in de hele EU geen datalimiet. Kom je vaker in het buitenland, dan mag je nog steeds 10 euro per maand verstoken.

Naast dit abonnement is er een abonnement voor mensen die naar Amerika gaan. Daarmee kun je ook zestig dagen lang onbeperkt internetten in de Verenigde Staten, maar daarvoor betaal je wel 60 euro per maand.

Overigens is het nieuwe abonnement ook beschikbaar voor de zakelijke markt, met een maximum van twintig simkaarten. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden en dezelfde prijs. Het abonnement is vanaf 16 januari beschikbaar. Bestaande klanten kunnen hun abonnement dan omzetten.