T-Mobile start recyclingprogramma voor mobiele telefoons om e-waste aan te pakken

Niet alleen plastic is een gevaar voor ons milieu, maar mobiele telefoons zijn dat ook. Wat gebeurt er immers met je telefoon als je een nieuwe krijgt? T-Mobile is precies voor die apparaten een recyclingprogramma begonnen: Recycle Deal.

“Nog te vaak belanden oude toestellen na aanschaf van een nieuwe onderin de keukenla of bij het afval. Dit is het moment waarop we als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen en actief moeten bijdragen aan duurzamer gebruik van de waardevolle grondstoffen, zoals goud, zilver en koper, die oude toestellen bevatten”, stelt┬áMarieke Snoep, Executive Director Consumentenmarkt.

Met het programma krijg je een nieuwe telefoon, maar ook de optie om je oude telefoon terug te verkopen aan T-Mobile. Dit doe je als je contract is afgelopen, voor een vooraf vastgestelde waarde. T-Mobile gaat het toestel vervolgens recyclen, of biedt deze aan voor hergebruik.

Closing the Loop

De bedoeling is dat twee derde van alle hergebruikte telefoons in landen terecht komen waar geen verantwoorde recycling-infrastructuur bestaat. Aan het einde van hun levensduur komen die vaak echter toch op de vuilnisbelt terecht. T-Mobile werkt daarom samen met Closing the Loop, die ervoor zorgen dat er voor iedere nieuwe telefoon een ‘afvaltelefoon’ van de vuilnisbelt wordt gered.

De nieuwe abonnementen met de Recycle Deal-optie zijn vanaf nu beschikbaar bij T-Mobile. Je kunt er overigens ook voor kiezen om je oude telefoon te houden. Dan betaal je het restbedrag achteraf.