‘T-Mobile verbreekt eigen record voor snelheid mobiel internet’

T-Mobile heeft voor de tweede keer op rij de Ookla Speedtest award gekregen voor het snelste mobiele netwerk van Nederland. De provider wist een snelheidsscore van 63.77 te behalen, met een gemiddelde downloadsnelheid van 69,96 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid van 17,08 Mbps. Daarmee heeft het zijn eigen record verbroken.

Bij de Ookla Speedtest werd data uit 454.387 speedtests gebruikt die tijdens het tweede en derde kwartaal van dit jaar in Nederland zijn uitgevoerd. T-Mobile wist daarbij zowel in grote steden als in gebieden buiten de Randstad de hoogste netwerksnelheden te bereiken.

Op nummer twee stond dit jaar KPN, met een gemiddelde snelheidsscore van 44.55. Tele2 staat daar dichtbij met een score van 42,68, gevolgd door Vodafone/Ziggo met een score van 33,67.

Bevestiging

“T-Mobile staat voor Unlimited en dat betekent dat netwerkkwaliteit voor ons prioriteit heeft. We zijn continu bezig met het optimaliseren van ons netwerk en het onderzoeken van de beste innovaties. De Ookla Speedtest Award is wederom een bevestiging dat we de juiste keuzes maken in onze netwerkstrategie”, aldus Rachid el Hattachi, Directeur Technology bij T-Mobile.

“Prijzen winnen is voor ons geen doel op zich, maar dat we alle bekende netwerk prijzen winnen is wel een mooie bevestiging dat we goed op weg zijn om het netwerk van de toekomst te bouwen. Juist omdat deze ontwikkelingen voor eindgebruikers vaak onzichtbaar zijn, maar gelukkig vooral tot uiting komen in de netwerkervaring van onze klanten.”