T-Mobile zegt met nieuwe techniek sneller 4G-internet aan te kunnen bieden

Provider T-Mobile zegt binnenkort sneller 4G-internet aan te kunnen bieden, doordat het een nieuwe technologie in gaat zetten. Daarnaast wordt de capaciteit van het netwerk vergroot, meldt NU.nl. De provider zegt dat het de eerste van Europa is met de nieuwe technologie, genaamd TD-LTE.

Met TD-LTE moeten verbindingen sneller en stabieler worden. Dit omdat er meer frequentieruimte wordt vrijgemaakt voor downloads. Voor uploads is er minder ruimte. Er worden dan ook nieuwe frequenties in gebruik genomen om het 4G-signaal te verspreiden. Dat moet 120 Mbps aan extra bandbreedte opleveren.

5G

Met de nieuwe technologie wordt volgens T-Mobile ook de basis gelegd voor een 5G-netwerk. Het bedrijf noemt zijn eigen netwerk nu een 4.5G-netwerk. Er worden echter alleen technieken uit de 4G-standaard ingezet. Er wordt namelijk nog aan een 5G-standaard gewerkt. Voordat we 5G kunnen gebruiken zijn we waarschijnlijk ook weer een aantal jaar verder.

De provider begint met het uitrollen van TD-LTE in dichtbevolkte gebieden. Aan het einde van dit jaar moet een groot deel van het eigen netwerk ondersteuning bieden voor de nieuwe technologie en de nieuwe frequenties.