TAG Heuer en Intel maken weer een peperdure smartwatch samen

De nieuwste smartwatch op de markt is de TAG Heuer Connected Modular 45 – een flinke mond vol. Behalve de opvallende naam is er iets waar hij er meer door uitspringt: de prijs. Je moet er namelijk 1600 dollar (1500 euro) voor neertellen. Dat is zelfs 100 dollar meer dan zijn voorganger. Ter vergelijking: de Apple Watch 2 begint bij 439 euro.

Maar volgens Jerry Bautista, de vice-president van de New Technology Group van Intel, gaat het om veel meer dan een smartwatch die op Android Wear 2.0 draait en in een duur jasje zit. Hij zegt dat Intel met TAG Heuer samenwerkte om dit als een soort mechanisch horloge te maken – inclusief precies uurwerk. Hoe dat precies in zijn werk gegaan is zegt hij niet.

Modulair

Het “modulaire” deel van het horloge bestaat er uit dat je hem voor aankoop op veel verschillende manieren aan kunt passen. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, modules, bandjes en gespen. Wanneer de technologie aan de binnenkant verouderd laat TAG Heuer je de module omruilen voor een (tijdloos) mechanisch horloge.

De TAG Heuer Connected Modular 45 bevat GPS voor hardlopers, maar geen hartslagmeter. NFC voor mobiel betalen is wel aanwezig. Het horloge kan direct online via wifi of via de verbinding van je smartphone. De handige Google Asssistent wordt door het horloge ondersteund, maar dat doen alle Android Wear 2.o-smartwatches. dus ook de varianten die je slechts een paar honderd euro kosten.

Zo’n duur horloge klinkt misschien idioot, maar toen TAG Heuer in 2015 een smartwatch van 1400 dollar lanceerde, oversteeg die alle verwachtingen. Het bedrijf kon een half jaar lang de vraag online niet aan en moest de verkoop tot fysieke winkels beperken. Er is dus wel degelijk vraag naar.