Tagg.ly voor iPhone: voorzie je foto’s van een watermerk en krijg eindelijk erkenning voor je werk


Hoe voorkom je dat mensen jou online foto’s en video’s zomaar delen en gebruiken zonder je naam ergens te vernoemen? Als je een journalist bent wiens eigen werk in enkele luttele seconden wordt geretweed door honderden mensen, dan lanceer je je eigen inst-watermarking app.

Althans, dat is wat Tim Pool van Vice deed. Hij staat bekend om zijn mobiele en op wearables gebaseerde journalistieke verslaggeving en vond dat het tijd werd voor wat meer erkenning voor zijn werk:

With my photos I’m getting 50 to 100 retweets and there’s no way for anyone to know the photo was mine, I’m not getting credit for it and then it’s getting picked up and put on news websites and I’m thinking how do I get my website on there.

Daarom ontwikkelde hij Tagg.ly, een gratis iPhone applicatie die automatisch je naam, logo, locatie en datum toevoegt aan je foto’s.

screen568x568

Elke gemaakte foto of video wordt hierdoor automatisch voorzien van de vooraf ingestelde informatie van de maker, ook kun je het watermerk toevoegen aan eerder gemaakt beeldmateriaal. Dit gebeurt overigens niet op een storende manier; de gegevens komen in kleine letters onderaan het beeld te staan en verpesten hierdoor de kwaliteit van de foto niet. Hierdoor blijft het aantrekkelijk om het beeld te gebruiken en te delen via Twitter.

Hoewel er al andere soortgelijke applicaties bestaan, is Tagg.ly gratis en erg makkelijk te gebruiken waardoor het voor iedere online journalist een perfecte manier is om meer erkenning en bekendheid te krijgen voor zijn online werk.