Chaotic Moon ontwikkelt een gezondheidstracker die als een tattoo op je huid zit

Chaotic Moon

Het implanteren van een chip in je lichaam gaat veel mensen (in ieder geval op dit moment) nog te ver, maar zou je wel een chip op je lijf laten zetten? In in de vorm van tattoo? Het bedrijf Chaotic Moon uit Austin in de Amerikaanse staat Texas is druk bezig met het ontwikkelen van een tattoo die gezondheidsdata verzameld.

De tattoo bestaat uit elektronische componenten die op de huid zijn geplakt en geleidende inkt. Het is vergelijkbaar met een afwasbare tattoo en is dus uiteindelijk vrij makkelijk te verwijderen. Hij kan gezondheidsdata verzamelen zoals elke wearable dat tegenwoordig kan, maar het grote verschil is dat hij onzichtbaar onder je kleren te dragen is en echt direct op je huid zit.

Op dit moment gaat het nog om een prototype, maar CEO Ben Lamm ziet heel veel mogelijkheden voor de toekomst, vertelt hij tegen TechCrunch:

We doen heel veel toffe dingen bij Chaotic Moon, maar hiermee zien we allerlei mogelijkheden op het gebied van militaire toepassingen, gezondheidstoepassingen. Dit biedt zoveel mogelijkheden.