Numrush

Taxidienst Taxify begint met e-scooterdienst in Parijs

Taxify Parijs

Parijs heeft er een nieuwe taxidienst bij die ook met e-scooters werkt. Taxify lanceerde gisteren een vloot met honderden e-scooters in de stad. Het is de derde taxidienst in drie maanden tijd die deze optie aanbiedt in de stad, meldt Quartz. De andere twee zijn Lime, die in juni begon, en Bird die in augustus op de markt kwam.

Het idee is dat gebruikers de scooters in de stad kunnen huren, om zich zo door Parijs te bewegen. “We lanceerden ongeveer zes maanden geleden motoren als taxi’s in Afrika en hebben een gigantische vraag gezien”, aldus CEO Markus Villig. “Dit gaf ons de moed om naar andere technologieën te kijken die de taxidienst met auto’s kunnen complementeren.”

Data

Volgens Villig onderscheidt Taxify zich duidelijk van zijn concurrentie in de stad. Zo heeft het al veel data van zijn app, die kan helpen bij het identificeren van bewegingspatronen in de stad. Aan de hand daarvan kan besloten worden waar de scooters het beste neergezet kunnen worden.

Daarnaast denkt Villig dat het bedrijf zich onderscheidt van concurrenten die zich “alleen op e-scooters richten”, doordat het meerdere opties aanbiedt vanuit een enkele app.

Het aantal scooters moet overigens snel gaan stijgen. Volgens Villig moeten de honderden scooters snel duizenden tot tienduizenden worden. “We verwachten dat daar vraag naar gaat zijn. Maar we zijn natuurlijk net begonnen en kijken nu vooral naar hoe de klanten reageren.”

Vervelend

De scooters zullen in Parijs behoorlijk welkom zijn, aangezien de wegen overvol zitten met auto’s. Bovendien zijn veel bestemmingen niet ver weg, waardoor scooters een prima alternatief zijn voor auto’s.

Toch heeft het niet alleen maar voordelen. In Amerika zijn de scooters al langer en daar is wat kritiek. Zo worden mensen geërgerd door bestuurders die over de stoepen heen rijden en klagen ze over scooters die overal op straat achtergelaten worden.

In Parijs moeten bedrijven die dit soort diensten aanbieden dan ook een gedragscode ondertekenen. Daarin staan onder meer regels over het ophalen van kapotte en achtergelaten scooters en fietsen.