Vlieg jij eind dit jaar rond met een drone die meer dan 100 km/u kan?

Als je wel eens met een DJI Phantom hebt gevlogen, dan weet je dat die dingen best wel hard kunnen. Het kan natuurlijk altijd sneller, als je bijvoorbeeld kijkt naar de drones die bij droneracing worden gebruikt. De eerste drone van Teal moet racesnelheden echter ook naar gewone drones brengen. Hij kan namelijk een snelheid van meer dan 100 km/u halen.

Teal is opgericht door de 18-jarige George Matus, die jarenlang actief was als droneracer. Hij wil met zijn bedrijf een razendsnelle drone op de markt brengen, die je kunt bedienen met je iPhone en die een 4K-camera aan boord heeft. Hij bevat een krachtige computer van NVIDIA die draait op een eigen besturingssysteem waar ontwikkelaars apps voor kunnen bouwen. De drone is daarnaast extreem compact, waardoor je hem mee moet kunnen nemen in je rugzak.

Gisteren werd de Teal getoond aan de wereld en er is direct een optie gestart op een pre-order te plaatsen. Als je snel bent, heb je nog dit jaar zo’n razendsnelle drone in huis voor 1299 dollar. Je moet dan alleen wel gebruik maken van een doorstuurdienst, omdat de eerste exemplaren alleen in de VS worden geleverd.

Volgend jaar komt de Teal op de markt en komt hij hopelijk ook naar Nederland.