Team achter de slimme thermostaat Toon komt met nieuw platform voor slimme apparaten

Triggi

Het platform Triggi moet de missende schakel worden tussen allerlei diensten en slimme apparaten. Het Nederlandse team dat bestaat uit ex-werknemers van Quby, de ontwikkelaar van slimme thermostaat Toon en uiteindelijk overgenomen door Eneco, wil ervoor gaan zorgen dat iedereen makkelijk hun slimme apparaten kan programmeren.

Arjen Noorbergen, oprichter van Triggi, laat tegenover Bright weten dat helemaal klaar is met ieder apparaat dat zijn eigen app nodig heeft om te functioneren. Triggi moet het platform worden waar alle diensten van de slimme apparaten bij elkaar komen. Een centrale plek om ieder apparaat te beheren.

Het is geen onlogische stap van Noorbergen, het aantal slimme apparaten blijft maar toenemen en veel grote technologiebedrijven proberen het centrale punt te worden van al deze apparaten. Maar waar bijvoorbeeld Samsung en Apple een systeem probeert te creëren waarin alle apparaten samenwerken, geeft Triggi meer vrijheid aan de gebruiker.

Met zogenaamde Triggs kunnen gebruikers instellen dat er iets moet gebeuren bij een bepaalde actie. Bijvoorbeeld dat je slimme lampen beginnen te knipperen als er gescoord wordt in een bepaalde voetbalwedstrijd, of meer praktisch dat je lichten uitgaan als het platform ziet dat je buiten de deur bent.

De dienst moet zich voornamelijk onderscheiden van andere dienst door alles real-time uit te voeren. De vertraging die men ziet bij diensten zoals IFTTT (If This Then That) mag niet voorkomen bij Triggi. Wat wel overgenomen wordt van IFTTT zijn de zogenaamde recepten die men kan delen op het platform. Als jij iets handigs of leuks hebt ontwikkeld om slimme apparaten aan te sturen dan kun je dat delen met andere gebruikers. Het team achter Triggi laat wel weten de recepten beter te modereren: alleen handige of leuke Triggs komen op het platform terecht.

Begin 2016 moet de dienst beschikbaar worden. Hoe het bedrijf precies geld moet gaan verdienen weet men nog niet: “Wellicht moeten gebruikers die meer dan een x-aantal Triggs hebben daarvoor een klein bedrag per jaar betalen. Hopelijk willen hardwarefabrikanten gaan betalen voor integratie, maar een advertentie of referral-model kan ook nog.”