Teken circuits met een balpen gevuld met geleidende inkt

Circuits bouwen is allang geen hobby voor de niches meer, maar iets wat steeds meer mensen aanspreekt. Met eenvoudige gereedschappen kun je zelf de meest uitgebreide circuits maken. Een nieuw gereedschap helpt hier een handje bij: de Circuit Scribe laat je circuits tekenen in plaats van te moeten solderen.

Met de Circuit Scribe teken je eenvoudig de verbindingen tussen verschillende componenten. Je kunt bijvoorbeeld lampjes laten branden, iets laten bewegen of een geluidje laten afspelen. Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Deze pen  is een project van wetenschappers van de universiteit van Illinois. In samenwerking met ElectonInks wordt nu geprobeerd de pen aan de man te brengen. Momenteel wordt alle inkt gemaakt in een lab en worden alle pennen met de hand gevuld. In de komende tijd moet dit proces gemoderniseerd worden.

De Circuit Scribe is niet de enige pen om gemakkelijk circuits te tekenen. Zo is er bijvoorbeeld de Touch Boardverf. In de Kickstartervideo is echter te zien dat de Circuit Scribe veel gebruiksvriendelijker is dan zijn voorgangers.

Voor slechts $20 dollar heb je al een pen in huis. Voeg daar nog $10 aan toe en je krijgt een hele rits aan sensoren en componenten bijgeleverd. Over of dat dit project zijn doelstelling gaat behalen, hoef je je geen zorgen te maken. Ook al staat de Circuit Scribe pas vijf dagen op Kickstarter, het project heeft al ruim drie keer meer binnengehaald dan het oorspronkelijke doel.