Dit waren de 3 mooiste televisietoestellen die we zagen op IFA 2016

Ben je op zoek naar een nieuwe televisie omdat je dit najaar waarschijnlijk weer vaker binnen op de bank zult zitten? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op de IFA 2016 in Berlijn werden weer een aantal mooie toestellen voorgesteld. De fabrikanten focussen zich daarbij vooral op beeldkwaliteit. Met niet alleen meer pixels, maar vooral ook mooiere kleuren! Hier een klein overzicht van de mooiste 4K-televisies die je straks in de winkel kan verwachten.

Philips 901F: OLED 4k met Ambilight

Deze televisie is een droom voor iedere serie- en filmliefhebber. De Philips 901F heeft een schitterende 4K-beeldkwaliteit dankzij een OLED-scherm. Daarnaast bevat hij Ambilight, dat heel je kamer vult met achtergrondlicht passend bij het beeld op tv. Ambilight blijft daarbij niet beperkt tot de muur achter je televisie; je kan de televisie namelijk ook aansluiten op de Philips Hue-lampen en zo heel je huis laten meekleuren door televisie te kijken.

Philips 901F

LG OLED TV: Extreem dun

LG is al jaren de marktleider op het gebied van televisieschermen. Hoewel ze nu meer en meer concurrentie krijgen van onder andere Philips en Samsung, zijn de nieuwste modellen van LG weer stuk voor stuk pareltjes. Deze LG E6V OLED TV heeft bijvoorbeeld het dunste scherm ooit. Bovendien ondersteunt dit scherm HDR10 en Dolby Vision voor mooiere kleuren, het favoriete formaat van televisie- en filmmakers.

LG E6V OLED tv

Samsung KS9800 SUHD TV: Gigantische Quantum Dot TV

Als antwoord op LG’s en de Philips OLED TV’s brengt Samsung zijn nieuwste Quantum Dot TV. Dit is een flexibel beeldscherm met hoge beeldkwaliteit en is in staat een miljard kleuren te produceren, maar goedkoper is dan OLED. Samsung is hiermee de eerste fabrikant die QLED-televisies (een andere naam van Quantum Dot) maakt en is zelf zo zeker van deze technologie dat het 10 jaar extra garantie aanbiedt bij deze televisies.

Overigens zou LG volgens de geruchten ook bezig zijn met Quantom Dot-televisies, maar op de IFA hebben we die nog niet gezien. Bij Samsung lijkt het inmiddels de standaard. Het bedrijf biedt nu 19 verschillende modellen aan met deze technologiën. De kleinste heeft 43-inch scherm; het topmodel is de KS9800 SUHD TV met een beelddiagonaal van 88 inch (ruim 2 meter!).

Samsung KS9800