Terwijl andere cryptovaluta hun waarde verliezen, stijgt de Dogecoin

Chip cryptovaluta Samsung

De waarde van de meeste cryptovaluta op de beurs is in de afgelopen weken flink gedaald. De munt ether is in de afgelopen drie maanden qua waarde zelfs met 70 procent gedaald. Maar één munt stijgt wel. De Dogecoin, die als grap werd opgericht. Dat meldt Quartz.

De Dogecoin werd in 2013 opgericht als een grap. Zelfs de maker van de munt noemt hem belachelijk. De naam komt van de Shiba Inu-hond, waar duizenden memes over zijn gemaakt.

Maar toch heeft de munt een marktkapitalisatie van 740 miljoen dollar. Dagelijks wordt er voor miljoenen dollars in de munt gehandeld. De munt wordt vooral gehandeld tegenover de Tether op twee beurzen: ZB.com in China en Gate.io, wat waarschijnlijk in de Kaaiman Eilanden zit. De munt is op dit moment de 17e grootste munt als we naar marktwaarde kijken.

Ethereum en Dogecoin

De munt is overigens niet alleen maar een grap. Hobbyisten hebben inmiddels manieren gevonden om de Dogecoin aan Ethereum te koppelen, waarbij de munt gebruikt wordt om te experimenteren met de interoperabiliteit van cryptomunten.