Tesla brengt Autopilot deze week ook naar jouw Model S

Tesla geeft op 15 oktober een nieuwe software-update vrij voor de Model S. De elektrische auto kan vanaf dat moment worden voorzien van versie 7.0, waarmee ook Autopilot geactiveerd wordt.

De update werd via Twitter aangekondigd door CEO Elon Musk. Autopilot is een belangrijke functie voor Tesla-rijders, want het maakt de Model S deels zelfrijdend. Zo blijft de auto na de update automatisch op de juiste rijbaan rijden, kun je van baan wisselen door richting aan te geven en is het mogelijk om de Model S vanzelf te laten parkeren. Verder zorgt de auto er dankzij Traffic Aware Cruise Control voor dat je altijd voldoende afstand houdt ten opzichte van de auto voor je.

section-initial-original-april

Autopilot werd in augustus al vrijgegeven voor 700 testers in de Verenigde Staten en Europa. Er volgde een update in september en inmiddels lijkt de techniek dus klaar voor gebruik door alle Tesla-rijders. Althans: je zult wel moeten beschikken over een Model S met de benodigde Autopilot-hardware. Heb je deze hardware niet, dan zul je het moeten doen met een verbeterde climate control en de nieuwe hill start assist, zodat je ook op heuvels snel uit de startblokken kunt komen.