Tesla gaat dom gebruik van zelfrijfunctie moeilijker maken

De autopiloot van Tesla heeft al voor de nodige brokken gezorgd in het verkeer. Hoewel de autofabrikant vrij expliciet zegt dat het nog gaat om een beta, zijn er online genoeg filmpjes te vinden waarin de nieuwe functie verkeerd wordt gebruikt. Tesla-baas Elon Musk is zich daar maar al te goed bewust van. Hij wil het daarom moeilijk maken om domme dingen te doen met de zelfrijfunctie van de auto’s.

Volgens Musk werkt Tesla op dit moment aan een aantal beperkingen voor de autopiloot, die het moeilijker maken om er verkeerd mee om te gaan. Hoe Tesla dit precies wil doen is nog niet bekend, maar we kunnen wel een paar mogelijkheden bedenken. Op het moment is de autopiloot bijvoorbeeld alleen bedoeld voor snelwegen, maar wordt hij soms alsnog op kleine weggetjes gebruikt. Wellicht zal Tesla de functie ontoegankelijk maken totdat de sensoren zien dat je met hoge snelheid over een rechte weg rijdt.

Het is overigens nog de vraag hoe lang Tesla stom gebruik an de autopiloot moet inperken. Eerder deze maand lazen we immers nog dat de Tesla-auto’s leren door ervaring, wat betekent dat onze gemaakte fouten op termijn worden gecorrigeerd.