Tesla geeft in schaduwen gehulde teaser van de Model Y

Tesla Model Y

De Model Y is nog een paar jaar verwijderd van zijn officiële aankondiging, maar we weten nu wel meer over het uiterlijk. Tesla heeft namelijk een in schaduwen gehulde afbeelding gedeeld van de nieuwe SUV, schrijft Jalopnik.

De foto geeft nog vrij weinig details, aangezien hij vrij donker is. Maar je ziet wel dat er geen spiegels op de auto zitten. Of dat ook het uiteindelijke doel is, is nog maar de vraag. Misschien hebben we in 2020, als de SUV in productie gaat, helemaal geen spiegels meer nodig. Misschien ook wel. Maar de afwezigheid valt in ieder geval op.

Verder weten we dat de Model Y niet gebaseerd wordt op het platform van de Model 3. Tesla-baas Elon Musk wil namelijk minder bedrading in zijn voertuigen. Daardoor kan het bedrijf ook nieuwe en mogelijk betere technieken uitproberen voor hun nieuwe auto’s. Misschien gaan de kosten voor de nieuwe Model Y dan ook wel omlaag.

Model 3

Tijdens de aandeelhoudersvergadering zei Musk overigens ook dat het eerstvolgende voertuig dat van de band moet rollen, de Model 3, op schema ligt, weet Engadget. In juli moet deze auto in productie gaan. Dan kun je er ook een samenstellen en reserveren. Op dat moment heb je echter alleen de keuze uit de kleur van de auto en welke wielen deze krijgt. Complexere beslissingen zijn pas later te maken.