Tesla haalt kleuropties weg om de productie van zijn auto’s te versnellen

Tesla-Roadster

Tesla gaat een aantal kleuropties voor zijn elektrische auto’s verwijderen, in de hoop de productie van de auto’s te versnellen. Dat heeft CEO Elon Musk gisteren op Twitter gezegd. Op dit moment worden er nog zeven kleuren aangeboden, maar dat worden er vijf.

Het gaat specifiek om de kleuren Obsidian Black en Metallic Silver. Die kleuren waren onder meer beschikbaar voor de Model S, Model X en Model 3, meldt Reuters. Volgens Musk kun je de kleuren nog wel krijgen, maar dan moet je er specifiek om vragen en meer betalen.

De auto’s zijn dus nog wel in vijf andere kleuren te koop. Die kleuren zijn solid black, midnight silver metallic, deep blue metallic, pearl-white multi-coat en red multi-coat. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat ze “af en toe de prijzen en mogelijkheden wijzigen, om de waarde van onze producten het beste weer te geven en om de fabricage te stroomlijnen”.

Gemiste deadlines

De keuze komt nadat het bedrijf moeite heeft met de productie van de Model 3. Ook miste het diverse productiedeadlines. Analisten zijn echter sceptisch over het verwijderen van de kleuren om de productie te versnellen.

“Het weghalen van kleuropties zal niet de laatste actie zijn om de productie van de auto te versimpelen”, aldus Frank Schwope, analist bij NORD/LB. “Tesla heeft geen ervaring met massaproductie. Ze hebben nog steeds veel meer kennis over productie nodig.”