Tesla-topmannen richten mysterieus recyclingbedrijf Redwood Materials op

Twee topmensen van Tesla hebben documenten ingeleverd bij de overheid, waarin ze aangeven een nieuw bedrijf te willen starten. Maar wat dat bedrijf precies moet gaan doen, is niet bekend gemaakt. Volgens de documenten heet het bedrijf Redwood Materials, schrijft CB Insights.

Jeffrey Straubel, medeoprichter van Tesla en de CTO, en Andrew Stevenson, het hoofd van speciale projecten bij Tesla, gaan Redwood Materials leiden. We weten dat het bedrijf in een bedrijfspand in Redwood City in de staat Californië huist, waar ook een advocatenkantoor en een uitzendbureau zitten. Verder is duidelijk geworden dat er twee miljoen dollar geïnvesteerd is in het bedrijf, maar het is niet duidelijk wie die investering gedaan heeft.

Redwood Materials

Een hoop mysterie dus, en dat wordt alleen maar meer als we naar de website van Redwood Materials kijken. Het enige wat er op deze website staat is “open de waarde van je materialen” en “geavanceerde technologie en het ontwikkelen van verwerkingsmethodes voor het recyclen en hergebruiken van materialen”. De kans is dus groot dat het hier om een recyclingbedrijf gaat. Tesla heeft tot nu toe echter geen reactie gegeven.

Onderdeel van Tesla?

Hoewel de kans bestaat dat het bedrijf iets met Tesla te maken heeft, is dat helemaal niet zeker. Straubel investeert namelijk regelmatig in bedrijven die niets met de autofabrikant te maken hebben. Daarnaast heeft hij interesse getoond in het recyclen van mineralen.