Tesla heeft nieuwe voorzitter raad van bestuur: Robyn Denholm

Tesla

Tesla heeft aangekondigd dat Robyn Denholm de rol van Elon Musk als voorzitter van de raad van bestuur heeft overgenomen. Dat meldt CNBC. Musk moest die positie verlaten als onderdeel van een overeenkomst met de beurswaakhond SEC, die hem aanklaagde wegens beursfraude.

Denholm verlaat voor de nieuwe positie haar rol als CFO en Head of Strategy bij Telstra, het grootste telecommunicatiebedrijf van Australië. De komende zes maanden werkt ze er nog wel, omdat haar opzegtermijn zo lang is. Daarna werkt ze full-time bij de autofabrikant.

Denholm was sinds 2014 al een onafhankelijk lid van de raad van bestuur, dus geheel nieuw is ze niet. Eerder werkte ze ook als CFO en COO bij Juniper Networks, en in diverse strategie- en financiële rollen bij Sun Microsystems, Toyota en Arthur Anderson & Co.

“Ik geloof in dit bedrijf, geloof in zijn missie en kijk uit om Elon en het Tesla-team te helpen bij het krijgen van een doorlopende winst en het verhogen van de waarde van aandelen op de lange termijn”, aldus Denholm.

Elon Musk

Musk moest de rol verlaten nadat hij in augustus een tweet verstuurde over dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Hiervoor zou de financiering al rond zijn, maar later bleek dat niet het geval. De SEC klaagde hem aan voor beursfraude, waarna er een overeenkomst kwam. Musk blijft wel CEO van het bedrijf.