Tesla-investeerder: ‘Ik ben ondervraagd over beurs-tweets van Elon Musk’

Elon Musk verbaasde vorige maand de wereld door op Twitter te zeggen dat hij overwoog Tesla van de beurs te halen. De financiering daarvoor zou zelfs al rond zijn. De beurs reageerde heftig en de Amerikaanse beurswaakhond SEC besloot onderzoek te doen. De waakhond vermoedt namelijk dat Musk beursfraude pleegde. Nu stelt een investeerder in het bedrijf dat hij ondervraagd is door de SEC.

Musk tweette begin augustus dat hij Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs wilde halen. De financiering zou dus al rond zijn, maar de SEC wilde graag weten waar dat geld dan vandaan kwam. Ook wilde de toezichthouder weten waarom Musk het nieuws op Twitter deelde, in plaats van een officiële verklaring.

Onderzoek

Er werd dus een onderzoek gestart. En investeerder James Anderson van Baillie Gifford stelt dat hij onlangs als aandeelhouders ondervraagd werd door de SEC over de tweet, meldt TechCrunch. “Ik weet niet wat ze met Musk gaan doen, maar er is geen implicatie dat we iets fout hebben gedaan”, aldus Anderson.

“Ik denk eigenlijk dat ze willen weten of de grootste aandeelhouders van tevoren iets wisten over de tweet over ‘financiering is rond’.”

Hoe serieus het onderzoek van de SEC is, is onbekend. Maar het is dus wel duidelijk dat er met bepaalde mensen gesproken wordt. Ondertussen heeft Musk overigens al laten weten dat Tesla toch op de beurs blijft. De tweets zou hij gedeeld hebben omdat hij “transparant” wilde zijn.