Tesla lanceert eerste Destination Chargers in Nederland

Tesla heeft sinds deze week officieel zeven Nederlandse locaties toegevoegd aan zijn netwerk van Destination Chargers. Deze laadpunten beidt Tesla aan op handig locaties, zoals bij restaurants en winkels, zodat Tesla-rijders even snel en gratis hun Model S kunnen bijladen.

Tot nu bood Tesla deze Destination Chargers enkel aan in de VS en Azië, vandaag zijn er laadpunten bijgekomen in Europa. In Nederland gaat het om onder meer locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook op Texel (!) en in Drenthe. Per locatie zijn er één of twee laadpunten beschikbaar met een maximaal vermogen van 22 kW. Ter vergelijking: een Tesla SuperCharger biedt 90 kW tot 135 kW. Die bevinden zich overigens al langer in Nederland op 7 locaties.

Bij de introductie van de Model 3 gaf Elon Musk aan het netwerk van SuperChargers en Destination Chargers snel te willen laten groeien. Dit lijkt een eerste stap. Maar met ruim 400.000 vooruitbestelde Model 3-exemplaren, mag het bedrijf snel werk gaan maken van nog heel veel meer oplaadpunten op handige locaties.

De huidige Nederlandse locaties kun je op deze kaart vinden.