Tesla schuift leverdatum Model 3 voor nieuwe klanten door naar 2018

Als je niet direct een reservering voor een Tesla Model 3 hebt geplaatst, maar dat nu nu pas doet, dan krijg je hem een stuk later dan de rest. Tesla heeft namelijk de leverdatum voor nieuwe reserveringen aangepast. Van eind 2017 is hij verplaatst naar het midden van 2018. En dat is slechts het moment waarop je hem op zijn vroegst krijgt, dus het kan zomaar nog zo’n twee jaar duren voor je hij geleverd wordt.

De wijziging werd ontdekt door Twitteraar Kyle Russell op de website van Tesla. Volgens TechCrunch hoeven mensen die al een Model 3 hebben gereserveerd zich geen zorgen te maken: hun leverdatum schuift niet op naar achteren.

Overigens is het maar de vraag wanneer de eerste Nederlandse klanten hun Tesla Model 3 krijgen. Volgend jaar moeten de eerste exemplaren worden geleverd, maar Tesla richt zich daarbij in eerste instantie op zijn Amerikaanse klanten. Nederlanders moesten sowieso al rekening houden met een levering in 2018. En dat wordt voor nieuwe reserveerders dus nog wat later in het jaar.

Hoeveel klanten precies een Tesla Model 3 hebben besteld is onduidelijk. In april waren het er zo’n 400.000 en het aantal nieuwe reserveringen groeide toen niet zo snel meer. De bedoeling is om in 2018 een half miljoen auto’s te hebben gemaakt. Met een verwachte leverdatum in 2018, lijkt Tesla dus nog niet over de 500.000 reserveringen heen te zijn.

Vandaag komt Tesla trouwens met een productaankondiging. Waar die precies over gaat is onduidelijk.