Tesla Model S kan drijven als een boot

Het wordt je niet aangeraden, maar volgens Elon Musk kan Tesla’s Model S een korte tijd in het water rijden. Let wel: dit is alleen als het écht nodig is. Dit zei de Tesla-CEO op Twitter naar aanleiding van een video waarin een man zijn auto door een gedeeltelijk onder water gelopen tunnel heen rijdt.

Hoewel de auto tot aan zijn spiegels in het water drijft, kan de bestuurder de Model S nog steeds rond gestrande auto’s navigeren. Vervolgens rijdt hij de tunnel uit en vervolgt hij zijn weg op het harde asfalt.

Afgesloten

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de auto “voortstuwingskracht via de rotatie van de wielen” aanbiedt. Dan nog is het een opvallende mogelijkheid, gezien water en elektriciteit over het algemeen een slechte combinatie is. Maar de elektrische Model S kan beter drijven dan de normale benzinemotoren, omdat de “drive units en accu afgesloten zijn”, vertelt Musk.

Bovendien heeft de Model S geen luchtinlaat of een uitlaat, waardoor er minder plaatsen zijn waar water in kan komen. Dit is een probleem dat andere auto’s wel hebben, omdat het water de uitlaat of de motor via de luchtinlaat inloopt. Hierdoor kan de motor ernstig beschadigd raken.

Maar zoals gezegd: Elon Musk raadt het je niet aan om je Model S een meer in te rijden om het eens uit te proberen. Het gaat immers toch om een auto van ongeveer 69.000 euro, en bovendien is hij hier niet voor bedoeld.