Tesla Model S krijgt goedkopere versie

Het duurt nog even voor de (relatief) betaalbare Tesla Model 3 op de markt komt. Voor wie niet kan wachten of voor wie stiekem gewoon een Model S wil is er goed nieuws: Tesla brengt een goedkopere versie uit van de onlangs vernieuwde Model S. De allergoedkoopste optie is de Tesla Model S 60 en die kost je, na alle belastingvoordelen, 62.500 euro.

Dit model zou in principe gewoon 200 km/u kunnen rijden, maar heeft enkel wielaandrijving in de achterwielen. De accu gaat maximaal 400 kilometer mee, zonder dat je hem hoeft op te laden. Ter vergelijking: met de duurdere Model S 90D haal je een dikke 500 kilometer en kun je 50 km/u harder (alleen het mag niet…).

De goedkope versie bevat verder geen extra’s. Zelfs Autopilot ontbreekt, maar je kunt hem helemaal naar je wens aanpassen. Een iets grotere accu? Kan, voor bijna 10.000 euro. Vierwielaandrijving? Mogelijk voor 5600 euro. Een luxe upgradepakket inclusief de Bioweapon Defense Mode waar Elon Musk fan van is? Kost je 3400 euro.

Met een beetje pech, ga je al gauw richting de 100.000 euro dankzij alle opties die je stiekem toch wel wilt hebben als je een Tesla koopt. Toch is het interessant om te zien hoe Tesla met de lagere startprijs de keuze voor kopers uitbreidt. Heb je liever een kleine accu, maar wel vierwielaandrijving en Autopilo of is de afstand die je kan afleggen voor jou het belangrijkste? Allebei is, afhankelijk van hoeveel je hebt gespaard, uiteraard ook een optie.