Tesla Model S krijgt meer zelfrijdende functies voordat Model 3 uitkomt

Tesla heeft plannen om de komende tijd nieuwe zelfrijdende functies uit te rollen voor zijn bestaande modellen, om precies te zijn de Model S en Model X. Daarop hintte Autopilot-ontwikkelaar Sterling Anderson op het EmTech Digital-evenement in San Francisco.

Zodra nieuwe functies af zijn worden ze via een software update uitgerold. “We gaan geen technologie achterhouden voor de Model 3, die we nog niet releasen voor oudere modellen op het moment dat de technologie klaar is”, zei Anderson tegen MIT Technology Review. “Voorlopig blijven de Model S en Model X leidend voor nieuwe ontwikkelingen.”

Op dit moment hebben beide auto’s twee zelfrijdende functies: Autopilot om autonoom te rijden op de snelweg en Summon om de auto zelfstandig de oprijlaan af te rijden. Qua hardware hebben de auto’s echter alles aan boord om te functioneren als volledige zelfrijdende auto. Hiervoor in enkel de juiste software nodig.

De Model 3 krijgt de beschikking over dezelfde technologie. Daarnaast heeft Tesla plannen om de bestuurdersplek met stuur en dashboard anders in te richten. Elon Musk sprak eerder van een “ruimteschipachtige besturing“.