Tesla ontwikkelt batterij die je huis van energie voorziet

Tesla is bezig met de ontwikkeling van een oplaadbare batterij die gebruikt kan worden om het huis te voorzien van energie, dat zei CEO Elon Musk tijdens de earnings call van het bedrijf.

In zijn toespraak liet Musk weten dat Tesla dit kwartaal minder elektrische auto’s heeft verscheept dan vooraf gedacht. Echter liet de CEO van Tesla zich ook een aantal details ontglippen van een compleet nieuw product.

Volgens Musk is het bedrijf volop bezig met de ontwikkeling van een ‘battery pack’ waarmee consumenten hun huis van energie kunnen voorzien. Het ontwerp ligt inmiddels al klaar en Musk gaat ervan uit dat het bedrijf binnen zes maanden aan de productie van de batterij begint.

Overigens sprak Musk vorig jaar zijn ambitie al uit om een dergelijk product te ontwikkelen dat geschikt is voor in de huiskamer. Zo liet hij destijds weten dat Tesla onderzoek deed naar een ‘coole’ batterij voor in huis:

Some will be like the Model S pack: something flat, 5 inches off the wall, wall mounted, with a beautiful cover, an integrated bi-directional inverter, and plug and play.

Het is idee van Musk is vergelijkbaar met de batterij van de Toyota Mirai. De auto beschikt over een batterij die afneembaar is, waardoor gebruikers de batterij na een rit los kunnen koppelen en in huis kunnen gebruiken. Een volle batterij zou een week lang een gemiddeld huis van energie kunnen voorzien.

Het is overigens nog niet bekend wanneer het product daadwerkelijk wordt aangekondigd. Zo liet Musk weten dat er nog naar een datum gezocht wordt, maar dat hij tot nu toe erg tevreden is met het resultaat. Zo noemde hij de nieuwe battery ‘really great’.