De eerste beelden van een Tesla Semi op de weg

Een medewerker van UPS in Californië zag toevallig een Tesla Semi op de weg rijden en maakte een filmpje. Dat meldt Fortune. De productie van de elektrische vrachtwagen staat pas voor 2019 gepland.

Een aantal grote bedrijven, waaronder UPS, heeft al orders geplaatst voor Semis. Volgens Teslarati maakt deze vrachtwagen deel uit van Teslas eigen wagenpark. Opvallend is, dat er twee zijspiegels aan de vrachtwagen te zien zijn. In het huidige ontwerp voor 2019 zijn de spiegels vervangen door een camerasysteem. Waarschijnlijk zijn spiegels nu nog verplicht op een voertuig dat de openbare weg op wil.

Specificaties

Fortune plaatste ook dit filmpje over de Tesla Semi, met daarin de specificaties die de vrachtwagen zo bijzonder maken. Zo kan de truck super snel optrekken: van 0 naar 96 kilometer per uur in vijf seconden. Ook komt de Tesla Semi met uitgebreide zelfrijdende eigenschappen. De vrachtwagen zorgt ervoor dat hij in zijn baan blijft en komt met automatische noodremmen. Op een volle batterij moet een afstand van ruim 800 kilometer gehaald worden.