Tesla stopt met goedkoopste versie Model S

Mocht je bezig zijn met sparen voor een Tesla Model S met een 60 kWh accu, op dit moment de goedkoopste auto van het merk, dan raad ik je aan om te stoppen. Vanaf 16 april wordt deze auto namelijk niet meer verkocht, zo schrijft Tesla in een e-mail die in handen is van The Verge.

Deze editie van de Model S kon sinds afgelopen lente verkocht worden. Opvallend is dat er eigenlijk een 75kWh accu in zat, maar je slechts 80 procent van de batterij kon gebruiken. Wilde je de gehele accu kunnen gebruiken, dan kon je de accucapaciteit uitbreiden via een software update. Dat kostte je 9500 dollar. Die optie blijft gewoon bestaan, mocht je al een Model S 60 of 60D hebben.

Over de beslissing om te stoppen met de verkoop van het voertuig schrijft Tesla in een e-mail:

“Een jaar geleden introduceerden we de Model S 60 als een goedkopere optie om ervoor te zorgen dat er meer elektrische voertuigen verkocht werden. Maar de meeste klanten kochten uiteindelijk een equivalent van de Model S 75. Om het aankoopproces voor onze klanten te versimpelen, halen we dit model uit de line-up.”

Model 3

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. De Model S 60 en 60D zijn nog een paar weken te bestellen als je hem echt wil hebben. De Model S met een 75 kWh accu blijft daarnaast gewoon bestaan en is daarmee vanaf april de goedkoopste auto. Het voertuig kost in Nederland minimaal 94.885 euro.

Daarnaast gaat Tesla vanaf dit jaar ook de Model 3 verkopen, die zelfs nog goedkoper wordt dan de Model S 60kWh. De auto wordt namelijk verkocht vanaf 35.000 dollar. De Nederlandse prijs zal waarschijnlijk hoger liggen, maar wordt later dit jaar pas bekend gemaakt.