Met je Tesla op wintersport is geen enkel probleem meer dankzij uitbreiding Superchargernetwerk

Precies op het juist moment heeft Tesla een uitbreiding gedaan aan zijn netwerk van Superschargers. Dit zijn de snelladers waarmee je in korte tijd de accu van een Tesla even snel kunt bijladen zodat je vervolgens weer flink wat kilometers kunt maken. In 20 minuten zit een lege accu alweer halfvol. Het aantal Superchargers op de route van Nederland naar de Alpen is nu uitgebreid. Perfect voor wintersporters.

In Urmond is het aantal snelladers bij het Van der Valk Hotel langs de snelweg uitgebreid van 8 naar 12. In Arlon, in België is een heel nieuw snellaadpunt geopend, ook bij een Van der Valk-vestiging. Het hotel zelf is echter nog in aanbouw, dus is er een tijdelijke wachtruimte gebouwd, waar Tesla-rijders terecht kunnen voor een kop koffie of een toiletbezoek.

De autofabrikant belooft dat het dankzij deze uitbreidingen mogelijk is om moeiteloos met een Tesla op wintersport te gaan. In totaal zijn er inmiddels 260 locaties met Superchargers in Europa. In Nederland vind je, ze naast Urmond, in Drachten, Zwolle, Zevenaar, Oosterhout, Tilburg, Eindhoven en Amsterdam.

Om te zorgen dat de Superchargers niet bezet worden gehouden door auto’s met volle accu’s kondigde Elon Musk onlangs aan dat het bezet houden van een snellader beboet gaat worden. Daarnaast moeten nieuwe Tesla-rijders vanaf volgend jaar gaan betalen om de laadstations te gebruiken.