‘Tesla van de scooters’ gaat begin 2016 van start in Amsterdam

Tesla Gogoro

Scootermaker Gogoro verkoopt zijn elektrische Smartscooter al een tijdje in het Aziatische Taipei, maar volgend jaar is ook Europa aan de beurt. Als eerste op de lijst staat Amsterdam, waar de slimme scooters vanaf begin 2016 worden verkocht. Daarvoor zal Gogoro deelnemen aan Amsterdam Smart City.

Gogoro zal begin volgend jaar een speciale boetiek openen, waarin de elektrische scooter zal worden verkocht. Hier kunnen Amsterdammers hem eerst even uitproberen, voordat ze er geld voor neerleggen.

De Smartscooter rijdt elektrisch rond met behulp van een uitwisselbare accu. Het is juist deze batterij die de scooter van Gogoro zo bijzonder moet maken: het bedrijf werkt ook aan een speciale infrastructuur voor steden, waardoor het mogelijk is om je batterij overal in de stad uit te wisselen voor een opgeladen exemplaar. Het moet ervoor zorgen dat je halverwege je rit even een volle accu kunt pakken, zodat je veel verder komt dan met één lege batterij.

De scooter wordt in Amsterdam gedemonstreerd, maar het is nog even onduidelijk in welke capaciteit het slimme batterijnetwerk zal worden uitgerold.

Amsterdam Smart City is een initiatief om de stad ‘slimmer’ te maken. Daarvoor werkt de gemeente samen met de regering en grote bedrijven. Gogoro doet daar aan mee, door onder andere de Smartscooter te demonstreren tijdens het Smart City Experience Lab.