Tesla vraagt 20 cent per kWh voor opladen bij Supercharger

Het was al bekend dat de nieuwe Tesla-rijders in 2017 geld moeten betalen voor het opladen van hun auto bij de Supercharger, maar hoeveel precies was nog onduidelijk. Tot nu toe dan! De Nederlandse Tesla-bestuurders zullen 20 cent per kilowattuur betalen.

Voor de duidelijkheid: het gaat om klanten die vanaf maandag een Model S of X bestellen. De eerste 400kWh per jaar is ook voor nieuwe autobezitters nog gratis, maar daarna moet per kilowattuur betaald worden. In Nederland is de prijs 20 eurocent per kWh en in België is het 23 eurocent. De prijzen zijn inclusief belastingen en betaling gaat per creditcard.

Boetes voor te lang opladen

De creditcard is gekoppeld aan het online account van de Tesla-rijder. Het bedrijf wil daarentegen ook ‘boetes‘ innen via dat systeem, bij de auto’s die te lang bij een Supercharger-station staan.

De prijzen verschillen overigens per land, wat volgens Tesla te maken heeft met regelgeving in het land. In Duitsland en Polen betalen klanten bijvoorbeeld per minuut in plaats van per kWh.

Bovendien zijn de prijzen die Tesla heeft berekend voor het opladen van de auto geen vaste prijzen. Net zoals bij een normale auto waar het afhangt van de brandstofprijs, hangt het bij Tesla af van de energieprijs. De autofabrikant belooft wel dat het opladen bij de Supercharger altijd goedkoper zal zijn dan een volle tank benzine.