Tesla zoekt de grens op met Ludicrous Mode voor Model S

Als je volledig elektrisch wilt rijden, dan heb je inmiddels de keuze uit meerdere auto’s. Tesla is en blijft een van de beste keuzes, maar zit absoluut niet stil. Het bedrijf van Elon Musk introduceert de Ludicrous mode voor de Tesla Model S P85D en introduceert binnen vier jaar een nieuwe Roadster.

Laten we met de Roadster beginnen. Dat was in 2008 immers de auto waar het allemaal mee begon voor Tesla. De fabrikant gaf de Roadster dit voorjaar nog een upgrade, zodat je er maximaal 640 kilometer elektrisch mee kunt rijden. Het zou echter zomaar kunnen dat we binnen vier jaar een Roadster hebben die deze range lachend haalt. Tesla heeft vandaag bekend gemaakt dat er voor het einde van 2019 een volledig nieuwe Roadster op de markt verschijnt. Meer details volgen ongetwijfeld later.

Verder krijgt de Tesla Model S P85D een accu-upgrade (van 85 naar 90kWh) en een volledig nieuwe snelheidsmodus. Ga je voor het complete pakket, dan ben je 13.000 dollar kwijt, maar daar krijg je meer dan genoeg voor terug. Als je van een beetje snelheid houdt tenminste, want de Ludicrous Mode maakt het mogelijk om in 2,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te sprinten. Ter vergelijking: zonder Ludicrous Mode doe je daar 3,2 seconden over en dat is inderdaad wat aan de ’trage’ kant…