Tesla’s Summon-functie nu ook in Nederland

De Summon-functie van Tesla is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland. Bezitters van een Model S of X met Autopilot kunnen de update nu voor hun auto downloaden. De functie was begin dit jaar al beschikbaar in de Verenigde Staten.

Met Summon kunnen bestuurders hun auto zelf uit de garage laten rijden via een app of door op een knop van de sleutel te drukken. De auto rijdt vervolgens langzaam zelf de garage uit, met behulp van de parkeersensoren.

Vorige maand voerde Tesla in de Verenigde Staten nog een belangrijke wijziging toe aan de functionaliteit. Voorheen moest de gebruiker de knop nogmaals indrukken om de auto te laten stoppen. Nu moet de knop ingedrukt blijven en stopt de auto pas als de bestuurder de knop loslaat. Eerder werden de functionaliteiten van Autopilot ook al ingeperkt, omdat bestuurders er onverantwoordelijk mee omgingen.

Tesla’s strategie is om zijn auto’s stukje bij beetje steeds autonomer te laten rijden. Elon Musk beweerde onlangs nog dat het binnen twee jaar mogelijk moet zijn om je Tesla met Summon uit de andere kant van het land naar je toe te laten rijden.