Test de nieuwe Android app van Snowciety

Ook alweer zo’n zin om deze winter van witbesneeuwde bergen af te gaan? Vergeet dan niet om nu vast de juiste apps voor je aankomende wintersportvakantie te installeren. De laatste jaren zijn mobiele apps om je ski- en snowboard activiteiten in kaart te brengen namelijk behoorlijk populair geworden. Eén van deze apps is het Nederlandse Snowciety, dat tot voor kort alleen als iPhone app beschikbaar was. Maar eind deze maand wordt ook een Android versie gelanceerd, geïnteresseerde beta testers kunnen zich opgeven om de app alvast te mogen testen.

Snowciety is een app die op basis van GPS precies volgt welke routes je aflegt op de skipiste en deze ook matcht met de pistekaart van dat gebied. Je kunt deze gegevens direct delen met vrienden of familie in hetzelfde gebied zodat je altijd van elkaar weet waar je bent en elkaar makkelijk weer terug kunt vinden. En natuurlijk kun je je snelheid, afstanden en andere verzamelde stats aan het eind van je skidag direct delen naar Facebook of Twitter.

Snowciety voor iPhone is gratis beschikbaar via iTunes, Android gebruikers kunnen zich dus vanaf nu opgeven voor de betatest van de nieuwe Android app.