The Boring Company zet zijn zinnen op het maken van garages

The Boring Company graaft vooral tunnels. Maar het bedrijf van Elon Musk heeft iets nieuws toegevoegd aan wat het maakt: garages. Het bedrijf mag in de Amerikaanse stad Hawthorne een prototype maken van een garage, waarmee auto’s verbonden worden met de ondergrondse hyperloop. Dat meldt Mercury News.

Het bedrijf heeft onlangs een privéverblijf opgekocht, dat grenst aan de ondergrondse tunnel die al gemaakt wordt. De tunnel loopt van Hawthorne Boulevard naar Prairie Avenue, dichtbij SpaceX, een ander bedrijf van Musk. De bedoeling is dat het verblijf een garage krijgt die verbonden wordt met de tunnel die daar in de buurt al gegraven is.

Test

De garage krijgt een lift, waardoor auto’s naar de tunnel vervoerd kunnen worden. In de tunnel worden ze vervolgens met een hyperloop naar hun bestemming gebracht. Binnenkort wordt er al een test uitgevoerd. Daarbij mogen auto’s niet in en uit de garage rijden vanaf de straat.

De bedoeling is daarom dat de auto’s de tunnel in gaan vanaf de campus van SpaceX. Vervolgens gaan ze door de tunnel heen, naar de garage en vervolgens weer terug naar SpaceX. Uiteindelijk moet het huis boven de garage verhuurd worden.