The Light Rider: Deze 3D-geprinte elektrische motor weegt maar 35 kilo

Het is technici voor het eerste gelukt om een elektrische motor te bouwen waarvan het frame helemaal uit de 3D-printer komt. Hij heet de Light Rider en die naam kreeg hij niet voor niks: het frame weegt slecht 6 kilo. De hele motor (met accu, motor, wielen etc.) is ook nog steeds erg licht: 35 kilo.

Het frame heeft een opvallende constructie, omdat het op die manier zo licht mogelijk is, maar wel het gewicht van zijn bestuurder kan weerstaan en om kan gaan met de krachten van buiten bij hoge snelheden. Het is niet van plastic, maar van lichtgewicht aluminium en is hol van binnen.

De accu en electromotor zorgen samen dat je er 60 kilometer mee kunt rijden voordat je hem op moet laden. De maximale snelheid is slecht 80 km/u, maar je kunt wel in 3 seconden optrekken tot een snelheid van 45 km/u.

De motor is gebouwd door APWorks, een dochterbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus. Hij is niet in winkel te koop, want het is een limited edition. Er worden slechts 50 exemplaren van gemaakt en die kosten meer dan 50.000 euro per stuk. Mocht je desondanks interesse hebben, dan kun je met een aanbetaling van 2000 euro een reservering plaatsen.