The Switch: met één druk op de knop je favoriete Netflix-serie en eten

Dat Netflix met veel nieuwe ideeën rondom videostreamen bezig is geen geheim, maar de laatste innovatie van het Amerikaanse bedrijf komt als een verrassing. Tijdens de World Maker Faire in New York heeft de videostreamingdienst The Switch gelanceerd. Het apparaat met één knop zorgt ervoor dat je lichten dimmen, je favoriete Netflix-serie begint en je favoriete eten besteld wordt. Vooral makkelijker voor Nederlanders die snel verslaafd raken aan een nieuwe serie.

Op de website staat een stappenplan om zelf The Switch in elkaar te schroeven. Het apparaatje bestaat uit Particle Core, die onder andere je mobiel in vliegtuigstand zet en zelfstandig verbinding maakt met wifi, en een infraroodzender om je TV in de juiste modus te zetten. Basale kennis van electronica is overigens wel nodig om van dit project een succes te maken. Netflix

Mocht je nou wel zin hebben in eten maar geen tijd voor Netflix, dan kun je altijd nog gebruik maken van een gehackte Amazon Dash-knop. In de onderstaande video kun je zien hoe iemand de knop heeft hergeprogrammeerd om pizza van Domino’s automatisch te bestellen.