The Nex Evolution: een lichtgevende wearable voor de post-millennials

De wearables vliegen ons om de oren en veel bedrijven willen de nieuwe generatie zoveel mogelijke technologie meegeven in hippe varianten. Zo ook het bedrijf Mighty Cast met zijn nieuwe Nex armband: The Nex Evolution is een combinatie tussen een fitnesstracker en een smart-home-controller met unieke licht notificaties. Mighty Cast heeft zoals eigen zeggen de wearable uitgebracht voor de post-millennial generatie.

In plaats van een schermpje bij een smartwatch, heeft de Nex armband vijf verschillende lichtjes die kunnen worden gekoppeld aan bepaalde notificaties. De één checkt zijn telefoon voor een sms’je terwijl de ander een blik werpt op de lichtgevende armband en zo weet of hij een sms’je binnenkrijgt op zijn telefoon.

The Nex Evolution

Touch-sensitive

De armband is volledig touch-sensitive, waardoor je bijvoorbeeld kan skippen naar het volgende nummer in je Spotify-afspeellijst door één tik op de armband. Je kunt bovendien ook instellen dat er drie blauwe lampjes gaan knipperen wanneer je een sms’je of ander bericht binnenkrijgt. Al deze instellingen kun je gemakkelijk in de bijbehorende app beheren. Daarnaast kun je berichten sturen naar je vrienden met ook een Nex armband of zelfs een spel spelen met je Nex vrienden.

Daarnaast houdt de wearable je stappen, calorieën verbruik en afstand naar de volgende game hotspot bij. De armband heeft een batterijduur van 3 dagen en heeft 2 tot 3 uur nodig om volledig op te laden.

De armband The Nex Evolution is later deze maand verkrijgbaar voor 80 dollar en heeft verschillende kleuren bandjes. Of de post-millenial generatie op deze wearable zit te wachten, moeten we nog maar eens zien.