The Next Web 2013 gemist? Wij zetten nog één keer alle highlights op een rijtje

Vorige week vond in Amsterdam de 8e editie van de jaarlijkse Next Web conferentie plaats. Eén van Europa’s grootste tech conferenties werd afgelopen donderdag nog feestelijk geopend door onze (op dat moment nog aanstaande) Koning Willem-Alexander.

Tijdens TNW spraken we een vijftal van de geprogrammeerde keynote sprekers direct voor of nadat ze het podium van de conferentiezaal betraden. Zo spraken we Tech blogger & Startup scout Robert Scoble uitgebreid over zijn Google Glass, en mochten we de bril tot onze grote vreugde zelfs even opzetten:

Data Redacteur Kenneth Cukier (The Economist) schreef recent een eerste internationale bestseller over het begrip ‘Big Data’. Een must-read voor iedereen die net als wij bovenmatig geïnteresseerd is in deze revolutie, en hoe het onze wereld de komende jaren zal gaan veranderen. In ons interview met Cukier legt hij onder meer uit wat de uitdagingen en consequenties zijn van big data:

Een absoluut hoogtepunt tijdens de conferentie was de presentatie van Stephen Wolfram, die on stage de mogelijkheden van Wolfram Alpha demonstreert: Een tool die alle systematische data op het internet direct bewerkbaar en toegankelijk maakt door middel van ingebouwde data, algorithmes, datavisualisatie en rekenkracht. Wij interviewden Wolfram direct na zijn keynote, en vroegen hem onder meer of ‘de liefde’ ook berekend kan worden:

Ten slotte spraken we ook met Marina Gorbis, voorzitter van The Institute of the Future. In haar keynote pleitte ze al voor een fundamentele verandering binnen overheden, onderwijs en gezondheidszorg nu data – en met name begrip van data – onze maatschappij fundamenteel aan het veranderen is. In dit interview legt ze uit waarom:

Al met al was er dus behalve voor de Google Glass van Scoble dus opvallend veel aandacht voor big data tijdens deze editie van The Next Web Conference. Ook wearable technology kwam terug in veel presentaties, en had zelfs een centrale rol in een sterke keynote van Robert Scoble over dit onderwerp. Beide trends de komende tijd blijven volgen, doe je natuurlijk hier op Numrush!

Foto: Julia de Boer