The Quantified Self in een app: Tictrac

Je hardlooptraining hou je bij met RunKeeper of Nike+. Met Fitbit hou je dat ook bij, en nog veel meer. Je sociale leven vindt vanzelfsprekend plaats op Twitter en Facebook. Met Foursquare genereer je locatiedata over jezelf. Maar wat kun je nou over jezelf te weten komen als je dit allemaal combineert? Dat kan nu, met Tictrac.

Met Tictrac ben je in staat om allerlei data die je over jezelf en je activiteiten te verzamelen en te analyseren. Je kan zo een completer beeld vormen over je Quantified Self, en dat is handig. Elke losse app heeft weer z’n eigen voor- en nadelen, al die apps combineren weer verschillende aspecten van je leven. Hoewel het concept van The Quantified Self mooie beloftes in zich draagt, maken apps als Tictrac het mogelijk om een groter overzicht te krijgen over de informatie die je zelf genereert.

 

Vooralsnog is Tictrac nog in gesloten beta, maar het ziet er veelbelovend uit. Tictrac wil in de verdere toekomst gebruikers niet alleen helpen om zelf meer te leren uit de informatie die ze verzamelt hebben over zichzelf, maar ook de koppeling maken met andere data driven professionals, aldus dit artikel. Dit soort meta-apps worden onmisbaar voor The Quantified Self. Je kan als individu zelf natuurlijk ook makkelijk het overzicht kwijt raken in de hoeveelheden informatie die je genereert.