Jubileumaflevering The Simpsons deels in virtual reality te zien

De 600e aflevering van The Simpsons is deels in virtual reality te bekijken. Dat hebben de makers vandaag aangekondigd.

Fans van de animatieserie kunnen zich drie minuten lang in de wereld van Homer, Marge, Lisa, Bart en Maggie wanen. Het gaat om een uitgebreidere variant van de introvideo van The Simpsons, waarin elke aflevering kleine details veranderd worden. Normaal gesproken duurt dat deel 45 seconden, maar op 16 oktober kun je drie minuten lang kijken via apps voor iOS en Android.

The Simpsons is de eerste grote animatieserie die gebruik maakt van virtual reality. De makers zijn hierbij geholpen door Google, zo laat Homer Simpson weten in de aankondiging. “In eerste instantie wisten we niet of we wel met Google wilden samenwerken, want we hadden geen idee wie ze waren. Vervolgens hebben we ze gegoogeld en waren we erg onder de indruk”, aldus de hoofdpersoon in de serie.

Google zocht overigens zelf contact met producent James L. Brooks, die meteen enthousiast reageerde. “Het is geweldig om met Google samen te werken. Nee, dat vind ik niet alleen omdat je zo lekker kunt eten in hun restaurant en al helemaal niet vanwege die kleine worstjes.”