The Things Network biedt Internet of Things-apparatuur aan via Kickstarter

The Things Network

The Things Network, de organisatie die in Amsterdam een draadloos netwerk heeft uitgerold voor Internet of Things-apparaten, wil dat enthousiastelingen overal ter wereld dit soort netwerken kunnen uitrollen. De organisatie heeft daarom een Kickstarter-campagne uitgerold, om betaalbare versies van de benodigde apparatuur, die de organisatie zelf heeft ontworpen, makkelijker te verspreiden.

Geïnteresseerden kunnen investeren in The Things Network en bijvoorbeeld voor 200 euro een zogenaamde Things Gateway ontvangen, wat een netwerk creëert met een straal van maximaal tien kilometer. Als verschillende mensen zo’n kastje plaatsen kunnen ze samen een dekkend netwerk in een stad realiseren, zoals ook in Amsterdam is gebeurd. Eindhoven heeft sinds deze week ook zo’n netwerk.

Naast de Gateway is er de Things Node, een apparaatje met sensoren dat je kunt aansluiten op het Things Network. En met de Things Uno kun je een Arduino-computer, die erg populair is bij IoT-hobbyïsten, verbinden met het netwerk.

The Things Network en zijn apparatuur gebruikt de LoRAWAN-techniek, één van de standaarden voor Internet of Things-netwerken. Het kenmerkt zich door een groot bereik dat gepaard gaat met een laag energiegebruik voor de apparaten die je er op aansluit. De snelheid is zeer beperkt, maar Internet of Things-apparatuur levert ook relatief weinig data op. We schrijven hier eerder al een uitgebreide uitleg over.