Thermodo maakt van je smartphone een thermometer

We schreven vorige week al over het beter monitoren van je omgeving met de kleine CubeSensors. Maar het kan nog kleiner en onopvallender, mits je je wil beperken tot alleen temperatuur. Want wat te denken van het crowdfunding project “Thermodo”, de gadget die van je smartphone of tablet een thermometer maakt.

Over aandacht en interesse hebben de Deense bedenkers van Robocat in ieder geval niets te klagen. De benodigde $35.000 aan funding werd al in de eerste paar dagen gehaald en intussen staat de teller op bijna $240.000 aan steun.

De Thermodo is een kleine, electronische thermometer die via de audi0jack van je mobieltje synchroniseert met de bijbehorende app. Omdat het team van Robocat heeft gekozen voor de audiojack, is er geen aparte variant nodig voor diverse mobieltjes en dat betekent dat de gadget er vanaf dag 1 is voor iPhone, iPad en Android-devices.

Je kunt met de Thermodo zowel binnen- als buitenhuis meten hoe het er voor staat met de temperatuur en je kunt het apparaatje ook gemakkelijk in je telefoon laten zitten. Vanwege zijn formaat is het nauwelijks tot last en daarnaast kan de app op de achtergrond – zonder al te veel batterij te slurpen – de verschillende temperaturen gedurende de dag voor je opslaan.

Vanaf $25 kun je je op de Kickstarter-pagina van het project je de eigenaar noemen van een Thermodo. De eerste verzendingen worden in augustus van dit jaar verwacht.