Thimble leert je hoe je apparaten bouwt door je maandelijks een bouwpakket op te sturen

Ben je fan van DIY-projecten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan Thimble de oplossing bieden! Dit bedrijf stuurt je namelijk maandelijks een kit op met daarin alle onderdelen om een apparaat zelf te bouwen. Daarbij krijg je ook instructies, zodat je zelf kunt leren hoe je aan de slag gaat met elektronica.

Thimble is dan ook bedoeld voor mensen met weinig technische ervaring. Programmeerkennis heb je niet nodig, kennis van solderen ook niet en je hoeft nog nooit een hamer te hebben opgepakt. Thimble geeft je namelijk een kit met onderdelen, instructies en soms zelfs video-uitleg als je bijvoorbeeld moet programmeren.

Wat je kunt maken? Bij de eerste projecten zaten onder meer een wifi-robot, een LED-kubus, een robotarm, een wekker en een weerstation. Iedere maand krijg je een nieuw project en kun je dus opnieuw aan de slag. Ben je klaar? Dan kun je het apparaat altijd nog naar smaak aanpassen en delen met een speciale community.

Oud en jong

Het idee is dat je er vooral veel van leert. De vraag is natuurlijk vanaf welke leeftijd dat dan kan. Thimble zelf zegt dat kinderen van 13 jaar en ouder er mee aan de slag kunnen. Dit is onder meer omdat er gesoldeerd moet worden (waar ook een uitleg voor is). Kinderen jonger dan dertien moeten daarbij dus hulp krijgen van hun ouders, want solderen is niet geheel zonder gevaren. Maar je kunt als volwassene natuurlijk ook aan de slag gaan met Thimble. Je bent immers nooit te oud om te leren!

Wel moet je vooraf gereedschap aanschaffen, want dat zit niet in de kit. Je hebt onder meer een soldeerijzer en soldeertin nodig. Verder worden schroevendraaiers en draadsnijders aangeraden. Geen zin om naar de winkel te rennen? Thimble biedt ook een toolkit aan met daarin de belangrijkste gereedschappen.

Om maandelijks een kit te krijgen, moet je abonnee worden bij Thimble. Voor één maand betaal je 89 dollar, voor een half jaar 69 dollar per maand. Alle prijzen zijn te vinden op de website van Thimble.

Enthousiast geworden? Dan ben je niet de enige. Tijdens de SXSW Accelerator Pitch dit weekend won Thimble namelijk de hoofdprijs in de categorie Innovative World Technologies.