#ThroughGlass: Amerikaan doet huwelijksaanzoek via Google Glass

Je kunt er Robert Scoble mee onder de douche zien (don’t!), je kunt er vieze filmpjes mee opnemen. Maar dat je ook hele mooie en liefdevolle momenten kunt vastleggen bewijst deze video van Breon Nagy. Op een trip naar het Verenigd Koninkrijk ging de Amerikaan door zijn knieën en vroeg zijn meisje ten huwelijk. Mét Google Glass!

Terwijl Nagy en zijn vriendin het Leeds Castle in Kent staan te bewonderen, stamelt de Amerikaan uit: “If you were my queen, I’d buy you a million castles. Let’s start our adventure together. Will you marry me?“. Zijn vriendin neemt zonder twijfel de ring aan en antwoord met een volmondig “ja”.

Zoals je ziet is bovenstaande video slechts 26 seconden lang en nog even los van het feit dat Nagy het wellicht niet langer wilde laten duren, is het ook direct een toonbeeld van de beperkte opnamecapaciteiten van de bril. Veel criticasters zijn bang dat men gedurende de hele dag gaat uitzenden, maar de software en batterijduur voorkomen dit en bieden een maximum aan van 30 seconden.

Overigens hoeven we ook niet bang te zijn dat het gelukkige stel hun bruiloft live gaat uitzenden met behulp van Google Glass. Nagy’s verloofde liet daar geen twijfel over bestaan.