Organiseer een karaoke avond thuis met de nieuwste functie op Spotify

karaoke avond Spotify

Ben jij ook zo gek op karaoke avonden? Maar heb je niet altijd zin om een karaoke bar op te zoeken? Dan hebben we goed nieuws voor je: tegenwoordig organiseer je deze avonden gewoon thuis. Want dankzij de nieuwe functie van Spotify kun je helemaal los gaan met je vrienden tijdens een karaoke avond.

Spotify komt met een heuse karaoke-functie.

Karaoke via Spotify

Denk je nu: ja, die functie ken ik en bestaat al een tijdje, lees dan eerst nog even verder. Want ja, Spotify heeft nu al de functie om de songteksten mee te lezen terwijl je naar een nummer luistert, maar nu komt het met iets nieuws. De heuse karaoke-functie zorgt er namelijk voor dat je tegen je vrienden kunt strijden voor de beste zanger van de avond.

In de ‘karaoke mode’ verschijnt ook weer de tekst van jouw favoriete nummer, maar er is meer. Als het nummer dat je hebt meegezongen is afgelopen, krijg je een heus rapport te zien met een cijfer van jouw zangkunsten. Dat betekent dat je punten kunt halen met jouw zangtalent. Zo heb je in ieder geval een duidelijk beeld van wie er het beste gezongen heeft tijdens zo’n avond.

Update

Het gaat op dit moment nog om een vrij nieuwe functie op Spotify, dus de kans is groot dat jij deze functie nog niet in de Spotify app ziet. Wil je hier zo snel mogelijk gebruik van maken? Zorg er dan voor dat de Spotify-app is geüpdate. Klik op het nummer dat je wil meezingen en klik op de ‘sing’ knop, rechts van het songtekst-scherm. Als je dit nog niet ziet, zul je nog even geduld moeten hebben. Overigens is het niet verkeerd om alvast te oefenen, want deze avonden gaan natuurlijk ontzettend verslavend worden.

Beeld: Shutterstock