Ticketmaster weet welke concerten jij interessant vindt na koppeling met Apple Music

Vanaf vandaag weet de Ticketmaster-app welke concerten zijn gebruikers interessant vindt door de samenwerking met Apple Music, meldt MacRumors. De update maakt Ticketmaster een van de weinige apps die gebruik maakt van de application programming interface (API) van Apple Music.

Nadat je de update hebt gedownload, vraagt de Ticketmaster app of hij mag synchroniseren met de Apple Music bibliotheek voor je favoriete artiesten. Daarna zul je notificaties krijgen wanneer één van die favoriete artiesten een concert aankondigt. Wanneer de locatievoorziening voor Ticketmaster is ingeschakeld, kom je ook te weten wanneer en waar de artiest precies optreedt.

Ticketmaster

Nike en Shazam

Ticketmaster is overigens niet de eerste die gebruik maakt van de API van Apple Music. Ook Nike en Shazam doen dit: Nike’s Run Club app geeft gebruikers de mogelijkheid om afspeellijsten van Apple Music te synchroniseren, terwijl Shazam juist de mogelijkheid biedt om nieuwe nummers toe te voegen aan de muziekbibliotheek.

In tegenstelling tot deze twee diensten, wil Ticketmaster juist gebruik maken van de gebruikersdata en zo de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.